22 septembrie 2010

Respect

Pregătiţi de un profesor fălticenean, primii în Europa şi pe locul doi în lume

















 



În perioada 12-20 septembrie, la Beijing, China, s-a desfăşurat ediţia a IV-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică. Printre profesorii coordonatori ai lotului olimpic se află şi Petru Crăciun, profesor la Colegiul Agricol Fălticeni şi la Palatul Copiilor Suceava. Rezultatele obţinute de echipa României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică constau în două medalii de aur, una de argint şi două de bronz. Cu aceste rezultate, echipa României se clasează pe locul doi în lume şi pe primul loc în Europa. Deşi astronomia nu se mai predă în şcoală, datorită unor profesori îndrăgostiţi de această ştiinţă şi a interesului copiilor pentru aceasta, rezultatele la concursurile internaţionale sunt remarcabile.
Pregătirea lotului Olimpic s-a desfăşurat la Centrul de Pregătire pentru Performanţă de la Călimaneşti-Căciulata. Alături de profesorul fălticenean, de pregătirea lotului olimpic s-a mai ocupat Sorin Trocaru - inspector general în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

sursa Monitorul de Suceava

0 Comentarii:

Sunt lucruri care îmi trec prin cap, prin care trec, lucruri care au sau nu legătură directă sau indirectă cu mine, cărora le acord atenție.
Un produs Blogger.