17 martie 2010

Cateva idei

        Azi am avut o zi "diferita" la facultate. La o materie de 3 ore, aproape o ora am facut probleme, iar 2 ore am asistat la o discutie, pe moment, foarte obositoare.
        Profesoara ne-a spus sa nu venim la facultate, atunci cand se va incalzi, in maieu, slapi si bermude, apoi cineva s-a revoltat si de acolo a pornit o discutie despre cum stau treburile in ziua de azi, despre cum este sistemul despre cate si ce reguli ni se impun, despre ce fel sunt oamenii... si alte chestii de genu.Am stat linistit, am fost atent cum se agita lumea si m-am abtinut sa-mi expun punctul de vedere pentru ca nu avea niciu rost, nu rezolvam nimic, nu puteam sa obtin decat niste nervi si nu imi pasa suficient.

        Imi expun cateva pareri despre ce vad si ce cred momentan ca se intampla:

  •        nu cred ca marea problema este sistemul, conducerea sau marile corporatii, cred ca mai degraba oamenii sunt problema, fiecare in parte. Majoritatea suntem egoisti, ignoranti si nepasatori.
  •        este grav cand astfel de oameni ajung la conducere, dar tot noi suntem de vina si in cazul asta, pentru ca noi le dam puterea, uneori cu buna stiinta ca nu au schimbat nimic in bine.
  •         avem pretentii ca totul sa fie mai bine, dar nimeni nu face nimic in sensul asta. Eu cred ca daca fiecare in particular ar gandi si ar face totul fara egoism, ignoranta si nepasare, cred ca s-ar schimba ceva in bine, nu mult, poate nu considerabil, dar se va schimba.
  •        intr-adevar sistemul impune multe reguli si restrictii, dar ganditi-va ca unii oameni reusesc in acelasi sistem in care traim si noi, deci tine in mare parte de noi sa gasim solutii, pentru ca sunt, nu ne-au taiat toate caile.
  •        profesoara ne vorbea despre false modele, despre ce promoveaza media in ziua de azi. Media promoveaza ceea ce noi, majoritatea, vrem. Nu ni se impune sa ne uitam la numite posturi tv, sa ne uitam pe anumite site-uri, sa cumparam anumite ziare si reviste, avem liber arbitru. Ei tin cont de acest liber arbitru si de ce alegem noi sa urmarim. Daca au rating sau tiraj mai mare cu promovarea personajelor gen "bomba sexy, blonda lui bote, gigi becali, fernando de la caransebes, roxi manelista..." vor continua pe aceeasi cale, de ce ar promova un om de stiinta la care nu s-ar uita aproape nimeni, iar ratingul si tirajul noi il facem. Sunt o gramada de emisiuni destepte si publicatii inteligente pe piata, nimeni nu ne obliga sa ne uitam la ceva anume, dar trist este ca lucrurile proaste au mai mult succes.

este posibil sa ma insel, este posibil ca dupa o vreme sa nu mai gandesc asa, dar asta am in cap momentan.

0 Comentarii:

Sunt lucruri care îmi trec prin cap, prin care trec, lucruri care au sau nu legătură directă sau indirectă cu mine, cărora le acord atenție.
Un produs Blogger.